Jaarplan

△▽

Het jaarplan van Buffalo Indians bestaat uit 5 pijlers.


1) SFEERACTIES


Buffalo Indians is bij elke thuiswedstrijd van KAA Gent herkenbaar door:

 1. De vlaggenontleendienst in Tribune 4 (Ghelamco Arena), bestaande uit een dertigtal grote vlaggen om te gebruiken voor de aftrap, en standaard* vlaggen om te gebruiken de gehele wedstrijd. (* vlaggen tot 1m50 breed)
 2. Voor de aftrap gebruiken we afwisselend grote spandoeken (over de hoofden van de fans) verspreid over de verschillende vakken. Hiervoor hebben we een eigen aanbod van tal van doeken, dat steeds verder groeit. Sommige creaties worden slechts éénmalig gebruikt. 
 3. Vooraan en achteraan Tribune 4 hangen we de gehele wedstrijd onze spandoeken op. 
 4. We stimuleren de auditieve sfeer in de tribune om de spionkop uit Tribune 2 aan te vullen en dit met maar 1 doel: Het volledige stadion mee te krijgen in de sfeer. 'Indians' die niet in Tribune 4 zitten/staan brengen hier enthousiast hun bijdrage!

TIFOOOOOOOOOO

 1. Verschillende grote sfeeracties waarbij de gehele Tribune 4 betrokken wordt worden verschillende keren per seizoen georganiseerd.  Hierbij kan je denken aan spandoeken, werplinten, sfeervellen, sjaals, enz.
 2. Hetzelfde geldt voor sfeeracties waarbij alle Buffalo's in de Ghelamco Arena betrokken worden, dit in samenwerking met de andere sfeergroepen en KAA Gent zelf. 

Hierbij kweekt Buffalo Indians de Buffalofans op een sfeervolle manier en met de 3 pijlers die voor Ivan De Witte van groot belang zijn: integriteit, loyaliteit en respect. Tribune 4 moet een totaalbeleving worden en zonder blozen de beste familie tribune van het land genoemd worden. Het middelste vak van de tribune moet op korte termijn groeien als een waar sfeervak!2) WE ONDERSTEUNEN ONZE MEDE BUFFALO'S

 1. We ondersteunen al onze partners zoals de andere sfeergroepen van KAA Gent, de Supportersfederatie KAA Gent, de KAA Gent Foundation en de KAA Gent Ladies bij het realiseren van hun sfeervolle projecten.
 2. KAA Gent supporters kunnen voor privé gelegenheden (zoals een verjaardagsfeest) onze spandoeken, vlaggen, trommels en megafoons huren voor een kleine bijdrage.
 3. Diezelfde fans kunnen ons ook steeds contacteren om voor hen een spandoek te maken rond een specifiek thema. Bijvoorbeeld bij een overlijden of rond een thema uit de actualiteit. We kunnen ook steeds tips geven aan wie zelf aan de slag wil gaan met een spuitbus!
 4. Bij gelegenheid organiseren we graag een Buffalomars (Corteo) voor alle Buffalofans. 
 5. We zien er op toe dat de Ghelamco Arena een thuis blijft voor de fans (Door bijvoorbeeld samen met de andere sfeergroepen te zorgen voor graffiti in de trappenhallen)


3) SOCIALE MEDIA

Buffalo Indians informeert de supporters op een positieve manier

 1. We zijn positieve ambassadeurs van KAA Gent en de stad Gent en blijven de fans oproepen deel te nemen aan positieve acties. Zo zijn in het stadion zijn de sfeerliederen 'Gantoise!' en 'Mia' mooie voorbeelden!
 2. We blijven nieuwe en oude sfeerfoto's en films posten op onze sociale media, deze aangevuld met ludieke promo prentjes en filmpjes.
 3. Onze website informeert elke Buffalo waar Buffalo Indians voor staat.


4) SFEERBUDGET

Buffalo Indians vzw streeft naar een stabiel jaarbudget 

 1. We werken met een jaarlijks werkbudget
 2. We organiseren jaarlijks een tombola gericht op de Buffalo kids en gezinnen, en dit telkens met een duidelijk doel (Bijvoorbeeld: elke euro gaat naar een spandoek. Hoe meer opbrengst hoe groter het spandoek). Dit alles om de betrokkenheid van de fans te vergroten. 
 3. We organiseren jaarlijks een (eet)festijn, dit vooral ter ondersteuning van het werkingsbudget. 
 4. Sponsors zorgen voor een deel van het werkingsbudget, en vooral voor een bijdrage bij de realisatie van grote sfeeracties (Bijvoorbeeld: sponsoring van A2-sfeervellen om een heuse TIFO te organiseren).
 5. Eigen merchandising zorgt via onze webshop voor meer mogelijkheden om sfeeracties te financieren. Leden van Buffalo Indians hebben wel steeds recht op onze exclusieve kledij, zoals onze gelauwerde hoodie. 


5) LEDEN (vrijwilligers)

 1. Buffalo Indians is een vzw dat zich organiseert dankzij 25 kernleden.
 2. Diezelfde kernleden vormen de medewerkers die sfeeracties organiseren in de tribunes.
 3. Zij worden aangevuld door 25 andere enthousiaste Buffalofans die al dan niet regelmatig mee helpen. 
 4. Buffalo Indians wordt opgevolgd door enkele adviserende supporters.
 5. Het aantal Buffalofans dat deelneemt aan onder andere onze vlaggenontleendienst blijft stijgen.

Het aantal vast betrokken vrijwilligers/leden vergroten is een doelstelling, waarbij het nieuwe sfeervak in Tribune 4 zeker zal helpen. 


Aan de hand van bovenstaande 5 punten hoopt Buffalo Indians zowel in het belang van de eigen medewerkers als van alle betrokken partners voor een stabiele manier van werken te zorgen. Om zo onze favoriete passie (Gantoiiiiiiiise!) steeds op een ontspannen manier te kunnen beleven.

Meerdere keren per seizoen vindt er overleg met alle vermelde partners plaats.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x